Kosten

Kosten

BegrotingVerzekeringKosten

Begroting

Bij voorkeur tijdens het eerste gesprek (maar in elk geval zo snel mogelijk) ontvangt u van ons een kostenoverzicht, gebaseerd op uw wensen ten aanzien van de uitvaart. Op die manier weet u in een vroeg stadium waar u qua financiën aan toe bent.

Wij hechten er belang aan dat u na afloop met een gerust gevoel op de uitvaart kunt terugkijken; niet alleen in emotioneel, maar ook in financieel opzicht. Daarom zijn wij wat de kosten betreft open en eerlijk, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

terug

Verzekering

Wanneer er een overlijdensverzekering is, kunt u ervoor kiezen dat (na opsturen van de polis aan de betreffende maatschappij, wat wij voor u kunnen doen) de uitbetaling rechtstreeks aan de nabestaanden wordt gedaan. Met dit bedrag kunt u dan de factuur van de uitvaart voldoen.

U kunt er echter ook voor kiezen dat de uitbetaling rechtstreeks aan de uitvaartonderneming wordt gedaan. Dan stellen wij een zogenoemde cederingsverklaring op, waarmee u de maatschappij daarvoor toestemming geeft. Na uitbetaling door de maatschappij ontvangt u van ons dan een ‘rest-factuur’.

terug

Kosten

Vanzelfsprekend kunnen de kosten van een uitvaart enorm uiteenlopen. Een begrafenis waarbij sprake is van de aanschaf van een nieuw ‘familiegraf’, rouwadvertenties in diverse landelijke dagbladen, een stoet met 6 volgauto’s, een massief-eiken grafkist en na afloop een condoleance voor 250 personen met koud buffet, zal een aanzienlijk totaalbedrag opleveren.

Een eenvoudige crematie echter in besloten kring, met een half uur aula en geen condoleance, geeft uiteraard een heel ander financieel plaatje. Met andere woorden: een uitvaart kan zo uitvoerig of juist bescheiden geregeld worden als wenselijk is.

Het is daarom onmogelijk hier tarieven voor een ‘standaard’ uitvaart te geven. Wilt u echter op enig moment inlichtingen over de kosten van een uitvaart, dan kunt u altijd een vrijblijvend en oriënterend gesprek met ons aanvragen (zie Contact).

terug

Met persoonlijke begeleiding en oog voor detail verzorgen wij uw uitvaart
op een warme en waardige wijze, tegen scherpe tarieven.