Nazorg

Nazorg

AfwikkelingRouwverwerkingEvaluatie

Afwikkeling

In de periode na de uitvaart komt er enorm veel op u af.

Vanzelfsprekend krijgt u te maken met allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden. De nalatenschap moet worden afgehandeld; verzekeringen en bankrekeningen moeten worden gewijzigd of opgezegd; misschien moet een woonhuis leeggehaald worden en de inboedel verdeeld – kortom, te veel om op te noemen.

Reeds voor de uitvaart ontvangt u van ons (kosteloos) het boek Zorgen Erna. Deze vraagbaak geeft u uitgebreid informatie over alle zaken die na een overlijden op financieel en administratief gebied aan de orde komen; het vormt daardoor een waardevol naslagwerk waar u veel aan kunt hebben.

terug

Rouwverwerking

Daarnaast wordt u na de uitvaart geconfronteerd met verschillende emoties: gevoelens van verdriet, gemis, wanhoop en leegte. De begrafenis of crematie is achter de rug; de mensen in uw omgeving gaan weer over tot de orde van de dag en verwachten na een tijdje van u, als nabestaande, hetzelfde.

Het is goed om te weten dat er mensen zijn die u daarbij kunnen helpen. Wij brengen u graag in contact met professionele rouwzorgverleners, die ondersteuning kunnen geven aan mensen die een rouwproces doormaken. Onder hen zijn uiteraard ook begeleiders die gespecialiseerd zijn in rouwverwerking bij (jonge) kinderen.

www.doenenlaten.com
www.anneliesteisman.nl

terug

Evaluatie

Na de uitvaart hebben wij nog diverse keren contact met u. Wellicht wilt u na enige tijd dankbetuigingen versturen, of een dankadvertentie plaatsen; dat verzorgen wij graag voor u.

Een aantal weken na de uitvaart ontvangt u van ons de factuur. Bij deze gelegenheid spreken wij met u de uitvaart door, om -hopelijk- te kunnen vaststellen dat die door ons geregeld en uitgevoerd is op de manier die u voor ogen stond.

terug