De uitvaart

Dragers en Bloemstuk

Religieus of algemeenVervoer en dragersBloemenMuziekCondoleanceFoto, film en geluidDe uitvaart

Religieus of algemeen

Wij kunnen elke uitvaart (begrafenis of crematie) verzorgen. Wat uw achtergrond of levensbeschouwing ook is, de uitvaart wordt door ons op gepaste wijze geregeld en uitgevoerd.

Voor een kerkelijke uitvaart leggen wij zonodig contact met een voorganger, organist, koster, etc. Ook liturgieën kunnen wij voor u verzorgen. Gaat het om een uitvaart met een algemeen karakter, in de aula van crematorium of begraafplaats, dan helpen wij u met de opzet en indeling van de bijeenkomst (sprekers; muziek). Het leiden van de plechtigheid zelf kunt u uiteraard ook aan ons overlaten.

Ook uitvaarten in de Molukse en Hindoestaanse gemeenschap begeleiden wij met zorg; elke cultuur kent immers haar eigen gebruiken en rituelen, die juist bij een uitvaart een belangrijke en waardevolle rol kunnen spelen.

terug

Vervoer en dragers

Vanzelfsprekend regelen wij het door u gewenste rouwvervoer (rouwauto en ev. volgauto’s) in zwart, grijs, wit of een andere kleur.

Wilt u gebruikmaken van (6) professionele dragers die de kist op de schouders dragen, dan bieden wij u de keus uit dames of heren.

www.draagstersgilde.hoekschewaard.nl
www.dragersverenigingmaasmond.nl

terug

Bloemen

Wanneer u dat op prijs stelt, leggen wij contact met gespecialiseerde bloemisten, voor het verzorgen van rouwarrangementen die zijn afgestemd op uw smaak, bijzondere wensen en budget.

www.uitvaartbloemist-alphenaandenrijn.nl

terug

Muziek

Misschien wilt u graag dat tijdens de plechtigheid live muziek ten gehore wordt gebracht en moeten daar solisten en/of musici voor worden geregeld, of bepaalde instrumenten. Voor zover dat in praktisch en financieel opzicht haalbaar is, zullen wij dat graag voor u organiseren.

www.arjanbreukhoven.nl
www.cecileoorthuis.nl

terug

Condoleance

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de condoleance voor of na de uitvaart, dan proberen wij zoveel mogelijk hieraan tegemoet te komen. Misschien heeft u een bijzondere locatie in gedachten, of speciale voorkeuren met betrekking tot de catering. Alles is bespreekbaar; wij zullen ons uiterste best doen om uw ideeën te realiseren.

terug

Foto, film en geluid

Tegenwoordig is veel mogelijk als het gaat om het vastleggen van de uitvaart. Omdat wij zelf over de daarvoor benodigde apparatuur beschikken, kunnen wij in elke aula of kerk een geluidsopname van de bijeenkomst maken. Bovendien kan op deze manier de plechtigheid aan het graf worden opgenomen en toegevoegd aan de geluidsopname. Ook kan een (professionele) fotoreportage gemaakt worden of een DVD-opname; soms zelfs een opname die via internet gelijktijdig aan de andere kant van de wereld bekeken en meebeleefd kan worden. Aan uw wensen op dit gebied komen wij graag tegemoet. Wilt u tijdens de afscheidsbijeenkomst beelden vertonen (foto’s, film), dan is het mogelijk gebruik te maken van onze beamer met projectiescherm en laptop.

www.janvanrijnfotografie.nl
www.fotoyvonnevagevuur.com

terug

De uitvaart

Op de dag van de uitvaart fungeren wij als ceremoniemeester; wij zorgen ervoor dat alles op een stijlvolle wijze volgens plan, afspraak en tijdschema verloopt. Als nabestaanden moet u zich op deze dag immers niet bezighouden met allerlei praktische problemen; die zorg nemen wij u uit handen.

terug

Wij vinden het belangrijk dat u, ondanks het verdriet om het afscheid,
na afloop op positieve wijze
op de uitvaart kunt terugkijken.